Szentesi Sport- és Üdülőközpont

Szabadidő-paradicsom a Kurca partján

Gyönyörű környezetben, Szentes aktív turisztikai életének jellemző helyszínén, a Széchenyi-liget árnyas fáinak ölelésében várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Szentesi Sport- és Üdülőközpont.
Amíg a pihentető pillanatok kedvelői termálmedencéket, csúszdaparkot, valamint a wellness részlegben többféle szaunát, pezsgőfürdőt, élményfürdőt vehetnek igénybe, addig az aktív kikapcsolódás hívei az úszómedencékben, futópályán és teniszpályán sportolhatnak. A legkisebbek kültéren és beltéren egyaránt pancsolhatnak.
Az Üdülőközpont kiváló adottságainak köszönhetően számos sporteseménynek és fesztiválnak szolgál helyszínéül, így változatos programsorozata egész évben színvonalas kikapcsolódást biztosít a különféle korosztályok számára.

Élmény- és wellness részleg

A felhőtlen kikapcsolódás érdekében 2014-ben új élmény- és wellness fürdő került kialakításra a sportuszoda bővítményeként. Az élményrészlegben sodrófolyosó, buzgár, dögönyöző, talppezsgő, ülő- és fekvőpezsgőrész és alagút található, valamint mellette gyermekmedence. Az élménymedence mellett igényesen kialakított, exkluzív bútorok biztosítanak teljes kényelmet.
Az élményrészleg mellett wellness részleg is megtalálható, ahol egy fedett, és egy wellness elemekkel – nyakdögönyözővel, valamint ülő- és fekvőpezsgő paddal- felszerelt félig fedett termálvizes medencében fürdőzhetnek. A medencék mellett egy szauna részleget találhatnak, ahol finn- és infraszauna, sószoba, gőzkabin, merülőmedence és Kneipp medence biztosít teljes felüdülést.

Gyermekpancsoló

A legkisebbek kültéren és beltéren is pancsolhatnak. Kültéren megtalálható egy elefántcsúszdás medence és egy gombacsobogós pancsoló, beltéren az élménymedence mellett egy élményelemekkel felszerelt pancsoló várja a gyermekkel érkezőket.

Vízi csúszdák

Három különböző színű és nehézségű vízi csúszda lop boldog és hangos pillanatokat a legapróbbak és legbátrabbak napjaiba.

Termál részleg

A város területén összesen 32 termálkút üzemel, amelyek között számos forrás ad minősített gyógyvizet. Fellelhető olyan is, mely nem minősített, de ásványi sókban gazdag gyógyvíz.
A Szentesi Sport- és Üdülőközpont három kültéri termálvizes medencéjébe körülbelül 1700 méter mélyről 70°C fokon érkezik gyógyhatású víz, amely 35°C, 38°C, és 42°C fokra hűtve érkezik a medencékbe. A termálvíz a benne oldott ásványi anyagok és ionok segítségével enyhíti a fájdalmakat, ellazít, csökkenti a stresszt és felüdíti a szervezetet.

Strand fürdő

A nyár, a napsütés és strandolás szerelmeseit nyáron egy 25 és egy 33 1/3 méteres medence várja, melynek partján a fürdőzők megfeledkezhetnek a mindennapok problémáiról. A medence partján napozóterasz található, ahol igényes napozóbútorokon szívhatják magukba a napsugarakat a napozás szerelmesei. A két medencét télen sátor fedi, így az év minden évszakában alkalmas fürdőzésre és sportolásra.
A 25 és 33 1/3 méteres medence mellett áprilistól szeptemberig egy kültéri 50 méteres medence is a vendégek rendelkezésére áll. Sekély részében kisgyermekek pancsolhatnak, míg mélyebb részében a sportolásra és kikapcsolódásra vágyók fürdőzhetnek. A medence legmélyebb részében szakképzett felügyelő segítségével búvárkodásra is lehetőség van.

Fedett uszoda

A 2014 augusztusában átadott 50 méteres városi sportuszoda fedett versenymedencéje a legkorszerűbb igények szerint került kialakításra, így kiválóan alkalmas úszóversenyek és vízilabda mérkőzések rendezésére. A lelátó több mint 700 fő befogadására képes.

Üdülőházak

A maga nemében egyedülálló módon alkot egységet a fürdő és az üdülőrészleg elhelyezkedését illetően. A közvetlenül a Kurca folyó partján található kettő és négyágyas üdülőházak biztosítanak tökéletes pihenést a családi nyaralásokhoz, hétvégi kirándulásokhoz vagy táborozásokhoz. Az üdülőterületről közvetlen átjárás nyílik a strand területére, így a szállóvendégeink térítésmentesen használhatják az Üdülőközpont szolgáltatásait.

Az Üdülőközpont területén több féle szálláslehetőséget kínálunk. Megtalálható 2017-ben épült modern pihenőház, apartmanház és faház is.
Az üdülőházak mellett kempingezésre is lehetőség nyílik, akár sátorral, lakókocsival vagy lakóautóval érkező vendégek részére.

Elérhetőség:

Nyitvatartás

Főszezonban: 5-21 h
Utószezonban 6-21 h

Galéria