Szarvasi Arborétum

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvasi Arborétum Szarvas Város határában a Kákafoki-holtág mentén helyezkedik el. Öt fás gyűjteményből áll összesen 82 ha területen, amelyekből a legidősebb és legértékesebb a Bolza-család által létrehozott csodálatos térharmóniájú „Pepi-kert”.

Az év bármely napján tehető arborétumi séta mellett számos program és szolgáltatás jellemzi a kertet.

A hagyományos és időszaki rendezvények között kamarazenekari koncert, festménykiállítás, kézműves és játszóházi foglalkozás, valamint zöld napi rendezvénysorozat szerepel. A programok sorát éjszakai túrák, madárvédő és kertészeti előadások, fafaragó, művészeti és természetismereti táborok teszik változatossá.

Az arborétumi séta mellett megtekinthető a Mini Magyarország Makettpark, a teknősöket, értékes ásványokat bemutató üvegház és Pepi gróf varázstanyája interaktív kiállítás. A játékos kedvű látogatók izgalmas próbatételen vehetnek részt a Titkok kertjében.

Az arborétumi vendégház, kiadó szobái mellett értekezletek, családi rendezvények optimális helyszíne, a játékokkal felszerelt foglalkoztató terem pedig szülinapi zsúrok lebonyolítására hasznosítható.

Kapcsolat: