Isten rajta tartotta a szemét a CervinusFest nyitányán, hiszen előadás előtt nem sokkal elállt az eső, így fél óra csúszással, de elkezdődött az előadás. A bejáratnál, a szobrok mellett két hatalmas Led falon köszöntik a Teátrum színművészei a nézőket. Belépve az „alagútba”, szőnyeggel borított, függönnyel díszített bejárat fogadta a közönséget.

Polák Ferenc a Kabaré Wilkommen című dalával köszöntötte a nézőket és mutatta be fellépő színművésztársait: Bardon Ivettet, Szemerédi Bernadettet, Nádházy Pétert, Ragány Misát, Széplaky Gézát és Timkó Jánost, a táncosokat és a gyerekeket, végül, de nem utolsó sorban Dósa Zsuzsa színésznőt, művészeti igazgatót, hogy a dalt együtt énekelje a társulat, köszöntve a nézőket.

A dalban elmondott köszöntő után a művészeti igazgató színpadra hívta Csasztvan Andrást, a Cervinus Teátrum igazgatóját és Babák Mihályt, Szarvas Város polgármesterét, akik szóban is köszöntötték a nézőket, és nyitották meg a VII. Cervinus Művészeti Fesztivált. És elindult a nagyszabású gála, melynek szerkesztője Dósa Zsuzsa, rendezője Varga Viktor volt.

Nádházy Péter Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám című dalt adta elő, majd a tánckar Erkel Ferenc Hunyady László művéből a Palotást táncolta el. A művészek kétórás produkcióval kápráztatták el a közönséget, felvonultatták a musical irodalom gyöngyszemeit. A szebbnél szebb dalok között két vers is elhangzott Széplaky Géza tolmácsolásában.

Bardon Ivett szavait idézem, aki azt mondta a nulladik napon: „Nagyon örülök, hogy gálával indítunk, mint egy ünnepélyes megnyitó, így köszöntjük a nézőket.” A Cervinus Teátrum művészei szeretettel, szívvel, lélekkel köszöntötték a nézőket, akik ugyanolyan szeretettel, tapssal, néha ovációval köszönték meg a dalokat. A Teátrumot a Szarvason élők a magukénak érzik, és ez így van jól. Ezért is jöjjenek el minél többen a következő két hétben, hiszen csodálatos előadásokban lehet része mindenkinek. Aki már látta az előadásokat, azért érdemes újra megnéznie, mert a vízi színpad varázsa és új szereplők teszik picit mássá az előadásokat. A gyönyörű természeti környezet – a Körösre épített színpad, a mocsári ciprusok, az amfiteátrumszerűen épített színpad a két bástyával – sehol nem látható hangulatot ad minden előadásnak. A színművészek szerepükbe a lelküket is beleviszik, és ez, csakis ez bűvölheti el a nézőt, ettől mások a Cervinus Teátrum előadásai. A színház varázslat, napi megismételhetetlen varázslat, és a Cervinus Teátrum jól ért a varázslathoz.

De lesznek kézzelfogható meglepetések is, a gála szünetében 1 pohár díjnyertes meggyes sört kaptak a nézők a parkolóban a Szarvasi Kézműves Sörfőzde jóvoltából. Ez a sör ez év áprilisában egy nemzetközi sörversenyen aranyérmet nyert. A szervezésben a Penta Drink Ital nagy- és kiskereskedelem segített.

Cikk írója: Galambos Edit
Fotók: Kárpáti Zsuzsanna