A kor szépségideálját megtestesítő utolsó albán királynő, Apponyi Geraldine jogtanácsosa és hűséges munkatársa Péteri Imre itt született Szarvason 1900. március 31-én. A jó képességű gyerek a szarvasi Főgimnáziumba került, majd a kor katonatiszti főiskolájának számító pesti Ludovikán folytatta a tanulmányait.  Később jogot végzett és Szolnok aljegyzőjeként dolgozott. A magyar történelemből jól ismert grófi család az Apponyiak részére is sok megbízást teljesített és így történhetett meg, hogy elkísérhette a fiatal menyasszonyt Albániába, a királyi esküvőre. A filmbe illő életúttal rendelkező magyar grófkisasszony, Apponyi Geraldine 1938. április 25-én lett Albánia királynője.

Az albán nép nagyon megszerette az új királynőt és később a trónörökös születésekor az egész országban az utcán ünnepeltek az emberek a jó hír hallatán. Érdekesség, hogy a Fehér Rózsaként is emlegetett Geraldine királynő Sissit, Ferenc József feleségét tekintette példaképének.

A három napig tartó királyi esküvő igazi pompával zajlott Tiranában. Az esküvő szervezésében is komoly szerepet játszó szarvasi származású ügyvéd gyönyörű fényképekkel örökítette meg az eseményeket. A királyi címerrel díszített fotóalbumot Dr. Hunyor örökösei 2021- ben a Magyar Nemzeti Múzeumnak ajándékozták.

A királynő jogtanácsosát később a nyilas uralom alatt elhurcolták és bebörtönözték mivel aktívan részt vett budapesti zsidók megmentésében. 1946-ban Nagy Ferenc miniszterelnöktől Miniszterelnöki Elismerést kapott az antifasiszta tevékenységért. 1956-ban szinte az egész családja elhagyta Magyarországot, de ő itt maradt és Budapesten élt 1971-ig.Bár messzire elvitte a szülővárosától az élet, Szarvast sosem felejtette el és többször is pénzjutalmakkal támogatta a Szarvasi Főgimnázium legjobb tanulóit. Volt olyan is, akinek egész éves tandíját átvállalta.

Kalandozások a Körösök vidékén – dr. Lesfalvi Balázs