A “Minden, ami Körös!”  sorozatot egy aktuális témával szeretném most folytatni. Sokszor, sőt mostanában úton, útfélen felteszik a kérdést:” Horgászni szeretnék, mi a teendő? “. A kérdésre a válasz nem egyszerű, de nem is túl bonyolult.

A kérdésre általában kérdéssel válaszolok: ‘Regisztráltál már?’. A kérdésre azért van szükség, mert a 2019-es évtől senki nem válthat horgászokmányokat addig, amíg nem regisztrál a HORINFO rendszerébe és nem igényel horgászkártyát. Még a gyerekeknek is kötelező a regisztráció, de nekik 15 éves korig ingyenes.

Szóval az legelső lépés a www.horgaszjegy.hu weboldalon online regisztrálni, ahol adókártyánkat kell feltölteni és itt bankkártyás fizetés van. Lehet személyesen is regisztrációs pontokon (Matchfishing SHE). Adókártya, személyigazolvány és lakcímkártya szükséges hozzá és 2200Ft-ot kell postai úton befizetni.

A kártyák nem készülnek el azonnal, szóval a fizikai megléte
nem feltétel, csak az élő regisztráció.

Ha már van élő regisztrációnk, tehát a 2200Ft-ot  befizettük utána lehet állami horgászjegyet váltani, de csak azoknak akiknek már volt előző években is, tehát rendelkeznek horgászvizsga bizonyítvánnyal. Az állami jegy árak 2019. évben: https://matchfish.hu/2019-evi-jegyarak/

Én megőríztem a régi igazolványom és az idei okmányaim ebben tárolom továbbra is.

Aki viszont még nem számolt be horgászismeretekből, még sohasem vizsgázott annak a regisztráció után vizsgáznia kell. A jó hír az, hogy  vizsga díja 2019. évtől ingyenes. Szarvason minden hónapban egyszer lehet vizsgázni https://matchfish.hu/2019-evi-horgaszvizsgak-szarvason/. A sikeres vizsga után a vizsgabizonyítvánnyal lehet kiváltani az állami horgászjegyet és fogási naplót.

Ha mindezek után megváltottuk az ez évi állami jegyünket választhatunk területi jegyet. Na ez sem egyszerű, fontos előre átgondolnunk, hogy mennyi időnk lesz horgászni és hol fogunk horgászni. Sok lehetőségünk van, vehetünk napi 24 órás vagy heti  jegyet vagy  ha több időnk van  akkor  éves jegyet. Vehetünk egyszerűen csak a Kákafokra vagy bővített jegyet…

Egy kis segítség a választáshoz ezen a linken: https://matchfish.hu/milyen-teruleti-jegyet-vegyek/

Ennyi és már horgászhatunk is.

Deli Ibolya